Hawaïaans feest
PVT Dr. Jacques Ley

Al voor de tweede keer in haar korte bestaan gooit het psychiatrisch verzorgingstehuis Jacques Ley, de deuren open. De bewoners en het team nodigen u deze keer uit in een zuiderse sfeer . . . voor een vitaminerijk drankje, een fruitig hapje en een paar passen op de tonen van rumba, samba of lambada.

Het hoofddoel blijft natuurlijk een ongedwongen ontmoeting met het project en het team dat het draagt. Daarom krijgt u ook een overzicht van de werking tot op heden, en kan u al uw vragen kwijt aan het leidinggevend team.

Reserveren is niet nodig, gooi de benen alvast los…

Het psychiatrisch verzorgingstehuis of PVT neemt psychiatrische patiënten op die gestabiliseerd zijn, maar zich toch moeilijk sociaal kunnen integreren, en / of die relationele of psychoaffectieve moeilijkheden kennen. Het kan evenwel geen opvang bieden aan personen met een verslavingsproblematiek (drugs, alcohol ... ), en ook niet aan mensen met een mentale handicap.

Binnen de gemeenschap wordt gestreefd naar een familiale sfeer, en het personeel probeert het verblijf zo aangenaam mogelijk te maken. Bewoners worden gestimuleerd in allerlei activiteiten, zoals arbeid, dagelijkse leven, en ontspanning, wat toelaat te bepalen of zij later eventueel beschut of zelfstandig zullen kunnen leven.