Art-Luzerne
Centre Hospitalier Jean Titeca

De patiënten die deelnemen aan de activiteiten van de dienst ergotherapie nodigen u uit voor een tentoonstelling aan de straatkant: 
- grafische kunst (acrylschilderijen) 
- “La nature en papier mâché”
- “Au soleil, les bancs ont pris des couleurs”

C.H.J. Titeca

Sinds haar ontstaan, 150 jaar geleden, heeft het Centre Hospitalier Jean Titeca (C.H.J.T.) bijgedragen tot de verschillende veranderingen binnen de psychiatrische praktijk in ons land.
Het ziekenhuis is in het bijzonder gespecialiseerd in de behandeling van psychotische stoornissen zonder hierbij andere psychische stoornissen uit te sluiten.
De zorgen die verstrekt worden aan de patiënt zijn individueel aangepast en de aanpak is meervoudig: alle zorgeenheden bieden een multidisciplinairee opvang aan hierbij geïnspireerd op de gangbare therapeutische stromingen die binnen het terrein van de geestelijke gezondheid worden aangeboden (psycho-analyse, systemische benadering, cognitief-gedragsgerichte aanpak,  psychisch-lichamelijke invalshoek, …)
De aangeboden zorg omvat de volgende luiken: psychotherapie (individuele en familiegesprekken, ontspanningssessies, themagroepen, creatieve, sportieve en culturele activiteiten), farmacologie en somatische zorg.
De basis van het werk verricht door de zorgverstrekkers is gebaseerd op het gemeenschapsleven en het pluridisciplinaire werk wordt afgestemd vanuit de begeleiding van de patiënt met het oog op een terugkeer naar het leven in de stad.
Om dit te bewerkstelligen, wordt de samenwerking met het netwerk van de patiënt in brede zin (familie, omgeving, huisarts, behandelend psychiater, zorgverstrekkers, niet-professionele zorgverleners,…) nagestreefd.