Aperitief met muziek en foto's
CGGZ Brussel Deelwerking Zuid-Brussel

We proberen het unieke, intieme beeld te schetsen van ons doelpubliek, hun vragen, krachten en het proces dat ze doorlopen aan de hand van visuele impressies en hun eigen creaties. Dit alles met live muziek en een aperitiefje.

 

CGGZ Zuid-Brussel

CGGZ Zuid-Brussel is één van de 7 deelwerkingen van CGGZ Brussel VZW, een centrum voor Geestelijke Gezondheidszorg, verspreid over het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

Onze deelwerking beschikt over een multidisciplinair team samengesteld uit psychiaters, psychologen en maatschappelijk werkers.

Volwassenen en ouderen kunnen in ons CGGZ terecht voor een uitgebreide waaier aan hulpvragen en/of problemen.

Ons behandelaanbod bestaat uit gespecialiseerde zorg op maat: individuele psychotherapie, relatietherapie, gezinstherapie, medicamenteuze behandeling, sociale begeleiding, huisbezoeken…. CGGZ Zuid-Brussel richt zich ook expliciet naar koppels en gezinnen. Voor mensen met een ernstige en/of psychiatrische problematiek, die dikwijls een specifieke zorg en thuisbegeleiding nodig hebben, werd het project Psychiatrische Thuiszorg LILA opgezet. Het team LILA kan zowel voor zorgcoördinatie, voor psychosociale hulpverlening als voor consultatie gecontacteerd worden door cliënt, familie of hulpverlener.

We bieden ook ondersteuning aan andere professionele hulpverleners onder de vorm van coaching.

Verder maken we nog deel uit van verscheidene samenwerkingsverbanden in de sector van de geestelijke gezondheidszorg.