A l'infini…
PVT Sanatia

Het psychiatrisch verzorgingstehuis Sanatia is een instelling waarin personen met een stabiele chronische psychiatrische aandoening verblijven.

Op 9 en 10 oktober openen wij de deuren van de “therapeutische keuken” om u enkele artistieke werken (tekeningen, schilderijen, beeldhouwwerken, …) te laten ontdekken waarbij wij u toelaten te proeven van verschillende specialiteiten die door onze bewoners werden gemaakt.

Het belang van de organisatie van activiteiten die gericht zijn op de buitenwereld heeft zich geleidelijk aan genesteld naargelang de verschillende ervaringen, tentoonstellingen, cafés chantants, buurtactiviteiten, steun aan vrijwilligers,…

Zich niet laten inpakken door de chronische aard van de aandoening, het leven ritme geven, veranderingen aanbrengen in de gewoonten zonder het kader en de stabiliteit uit het oog te verliezen,…dat zijn de redenen waarom wij een voorkeur geven aan activiteiten die gericht zijn op de buitenwereld et op sociale contacten.

De bewoners de mogelijkheid te geven te wonen in hun buurt en hun stad, er zich goed te voelen, zich aan te passen aan de binnen- en buitenzijde van het huis en er zich te integreren.

Voor sommigen, waarvan het objectief erin bestaat om op korte of middellange termijn de PVT te verlaten, zullen deze activiteiten een overgang en de mogelijkheid zijn om zelfvertrouwen te winnen, zijn plaats te vinden binnen de samenleving en een steun voor zijn individuele ontwikkeling.