Blik / Regard [ Expo ]
PSC Sint-Alexius + vzw Het Mis Verstand

“Blik/Regard” is een beeldend kunstproject van vzw het Mis Verstand en Psycho-Sociaal Centrum Sint-Alexius te Elsene.

Het Psycho-Sociaal Centrum Sint-Alexius te Elsene biedt psychosociale opvang en begeleiding voor (jong)volwassenen met een psychotische problematiek. Het is een kleinschalige voorziening met een aanbod van partiële hospitalisatie (zowel dag- als nacht-) en intensieve psychiatrische thuisbegeleiding (ACT).  Aan het centrum zijn ook twee projecten beschut wonen verbonden.

De tentoonstelling “Blik/Regard” is het eindresultaat van atelier ALEX. Hier vonden gedurende een aantal maanden fotografieworkshops plaats. Onder leiding van beeldend kunstenaar en initiatiefnemer Mike Michiels en in samenwerking met Erik Thys van vzw het Mis Verstand,  creëerden een aantal bewoners van het PSC Sint-Alexius fotoreeksen die gepresenteerd worden op een houten sculptuur. Met de deelnemers werd een traject opgezet om hun (fotografische) “Blik” open te trekken en hun specifieke verhalen te vertellen aan de hand van foto’s.

Aan deze tentoonstelling wordt ook het theaterproject “Blikschade” van vzw PLANKTON HOTEL gekoppeld. Binnenin de installatie “Blik/Regard” kun je in een intieme setting komen kijken naar “Blikschade”, een korte monoloog gespeeld door acteur Krijn Hermans.

 De tentoonstelling valt te bezichtigen in het Staminee te PSC Sint-Alexius, Gewijde Boomstraat 102, 1050 Elsene.
Voor info: www.psc-elsene.be

Het project “Blik/Regard” kwam tot stand dankzij de financiële steun van Anders Gewoon, de Vlaamse Gemeenschaps-Commissie, Psycho-Sociaal Centrum Sint Alexius Elsene en Willy Decourt, Burgemeester, Pascal Dufour, Schepen van Nederlandstalige Aangelegenheden en het College van Burgemeester en Schepenen van Elsene.

 

VGC Elsene Anders Gewoon