Blikschade [ Theater ]
PSC Sint-Alexius + vzw PLANKTON HOTEL


PLANKTON HOTEL is een jonge Brusselse vzw welke (multidisciplinaire) theatervoorstellingen en beeldend werk maakt en alles wat zich vandaag de dag in het schemergebied hiertussen bevindt. Hierbij schuwt PLANKTON HOTEL humor en zwaarte, actualiteit en tijdloosheid, poëzie en banaliteit en vervreemding en herkenning zeker niet. Na onze twee eerste creaties: “Een Krijger valt uit een struik” en “Think To Me” spelen we nu “Blikschade”. Dit derde PH-project is een korte monoloog in een heel intieme setting. En wel in de binnenkant van de installatie “Blik/Regard” van beeldend kunstenaar Mike Michiels in samenwerking met Erik Thys van vzw het Mis Verstand en een aantal bewoners van het Psycho-Sociaal Centrum Sint-Alexius te Elsene. Het Psycho-Sociaal Centrum Sint-Alexius te Elsene biedt psychosociale opvang en begeleiding voor (jong)volwassenen met een psychotische problematiek. Het is een kleinschalige voorziening met een aanbod van partiële hospitalisatie (zowel dag- als nacht-) en intensieve psychiatrische thuisbegeleiding (ACT). Aan het centrum zijn ook twee projecten beschut wonen verbonden.

“Blikschade” is een korte monoloog over eigenlijk een doodgewone jongen maar die daar gewoon nooit over praat. Over zijn blik in onze wereld. Beide makers vertrekken voor dit PH-project vanuit de thema’s : identiteit, empathie, psychosen, wanen, herinneringen, dromen en “hopen op betere tijden”… “Blikschade” is een broos portret van iemand die ziend blind is. Of blind ziend. Het is een kleine vertelling geworden over groot verlangen en groot (on-) vermogen.

De voorstelling duurt 20 minuten, herhaalt zich meerdere malen per avond en is per keer te zien voor een publiek van 8 personen in de binnenkant van de installatie “Blik/Regard” in het Staminee te PSC Sint-Alexius, Gewijde Boomstraat 102, 1050 Elsene.
Reserveren tijdens kantooruren op:  0492/882 314.


Voor info : planktonhotel.blogspot.com en www.psc-elsene.be

 

VGC Elsene Anders Gewoon