Cheminements
Centre Médical Enaden

Het medisch centrum ENADEN is gespecialiseerd in de behandeling, de opvolging en de rehabilitatie van personen die kampen met een verslaving aan drugs, alcohol of medicamenten.

De instelling bestaat uit twee ambulante consultatie-eenheden voor de drugsgebruikers en hun omgeving (familie, partner, …), een dagcentrum, een crisiscentrum een centrum voor kort verblijf. De consultaties vinden plaats op afspraak maar de noodgevallen worden altijd opgenomen : fysieke problemen, psychiatrische probleemsituaties,… Het type begeleiding wordt aangepast aan het profiel van de patiënt (sociaal, medisch en psychologisch).

Sinds 2007 bestaat er een creatief atelier binnen het dagcentrum en de eenheid voor korte verblijven.  

Deze ateliers laten de bewoners toe om zich ongedwongen toe te leggen op verschillende projecten die emoties en ontmoetingen met zich meebrengen alsook een zekere tevredenheid tijdens de ontwikkeling. Het idee achter het atelier is het ondersteunen van het proces van elkeen via een meervoudige creatieve samenwerking zonder enige echte artistieke pretentie en zonder de wil om een individueel kunstwerk maken.

In het kader van het artiestenparcours, slaan de beide ateliers de handen in elkaar om hun universum te onthullen.